SmartHome WRT vs Honeywell Round Wireless T87RF2025 vs Heatapp! Sense

Kamerthermostaten worden gebruikt als draadloze thermostaat voor vloerverwarming of als extra thermostaat om meerdere slimme thermostaatknoppen in een kamer gezamenlijk te regelen. Vergelijk ze en kies je favoriet.

SmartHome WRT, Honeywell Round Wireless T87RF2025 en Heatapp! Sense
Drie slimme kamerthermostaten. Van links naar rechts: SmartHome WRT, Honeywell Round Wireless T87RF2025 en Heatapp! SenseVertrouwd en herkenbaar design

Je herkent direct de vertrouwde, ronde Honeywell thermostaat. Zij noemen hem de "Round". Dit is een draadloze variant, dus heeft ie de naam "Round Wireless" gekregen. Als je huidige thermostaat een ouder type Honeywell is, ook een Round, dan past deze moderne variant zelfs op de bestaande basisplaat van de huidige thermostaat.

Links naast de Round is de SmartHome WRT. Deze thermostaat is hoger dan de Round, vooral vanwege de centrale draaiknop in het midden van de thermostaat. Helemaal rechts is de Heatapp! Sense: De vlakste van de drie en de meest discrete thermostaat die op dit moment verkrijgbaar is.

SmartHome WRT: 83 x 98 x 30 mm (B x H x D).
Honeywell T87RF2025: 83 x 83 x 40 mm
Heatapp! Sense: 78 x 78 x 17 mm
Display

De SmartHome WRT en Honeywell Round zijn beiden uitgerust met een duidelijk, verlicht display. De Heatapp! Sense houdt op dit punt minimalistisch: geen display. Heatapp! als systeem is ontworpen om bediend te worden met een app op je smartphone of tablet. Een thermostaat met display past daar volgens Heatapp!'s filosofie niet bij. Volgens ons sluit "temperatuursensor" daarom beter aan bij de Sense.

Display van de SmartHome WRT kamerthermostaatHet display van de SmartHome WRT is het grootst en meest compleet van de drie. Met een formaat van 57 x 26 mm is het makkelijk af te lezen, ook van een afstandje. Je ziet in één oogopslag wat de gewenste, óf de gemeten temperatuur is in 0,1 graden nauwkeurig. Je kunt instellen welke van deze twee je wil tonen. Ook zie je duidelijk of het vooraf ingestelde tijdsprogramma actief is ("Automatic" modus), of dat het tijdsprogramma genegeerd wordt ("Manual" modus) en dus in overrule staat. Naast de temperatuur-weergave zijn er speciale iconen die aangeven of het kinderslot, de vorstbescherming of de automatische temperatuurverlaging bij een geopend deur- of raam actief is. Ook zijn er 2 iconen voor de status van het draadloze signaal en voor een lege batterij.

Uniek is de grafiek met het temperatuurverloop, dat wordt getoond als een "samenvatting" van de geprogrammeerde temperaturen gedurende de dag. Handig!

Display van de Honeywell Round Wireless T87RF2025 kamerthermostaatHoneywell T87RF2025's display is eveneens makkelijk afleesbaar, maar kan helaas alleen de gemeten temperatuur weergeven, in 0,5 graden nauwkeurig. Er is geen optie om de gewenste temperatuur permanent in beeld te krijgen. Daar staat tegenover dat het vlammetje duidelijk toont dat de verwarming aan staat, een extraatje dat de SmartHome WRT mist. De iconen voor kinderslot, vorstbeveiliging en lege batterij zijn vergelijkbaar met de SmartHome WRT. Helaas is er geen icoon dat aangeeft of de automatische temperatuurverlaging bij een geopend raam of deur actief is.
Luchtvochtigheid en schimmelbeveiliging

De optimale luchtvochtigheid ligt tussen de 40% en 60%. Zakt de luchtvochtigheid tot minder dan 40%, dan kun je gezondheidsklachten krijgen zoals droge geïrriteerde ogen, hoofdpijn, verminderde weerstand en verkoudheid. Maar te vochtig is ook niet goed. Huismijt gedijt prima bij vochtgehaltes van 60% en hoger, waardoor de kans op allergische reacties en de kans op schimmelvorming toenemen.

De Honeywell T87RF2025 en Heatapp! Sense kunnen beiden de luchtvochtigheid niet meten, en bieden ook geen mogelijkheid deze te regelen.

De SmartHome WRT is de enige (naast de SmartHome RST thermostaatknop), die naast temperatuur ook de luchtvochtigheid meet. Als deze te hoog is, kan SmartHome de verwarming inschakelen en zo het vochtgehalte terugdringen. Schimmel en huismijt krijgen zo geen kans. Andersom kan ook: Is het vochtgehalte te laag, dan kun je met een SmartHome stekkerschakelaar een luchtbevochtiger inschakelen, die pas weer uitschakelt zodra het vochtgehalte weer boven de 40% is.
Batterijen en levensduur

Omdat de Honeywell Round en de SmartHome WRT beiden een display hebben, gaat de batterij gemiddeld 1 a 2 jaar mee, afhankelijk van hoe intensief de ruimte gestookt wordt. De Heatapp! Sense gaat langer mee, minimaal 2 jaar, omdat deze geen display bevat.
Heb je een vraag?

Stel hem! Onze experts staan voor je klaar
Via e-mail: Laat een bericht achter
Of bewaar 'm en bel tijdens werkdagen: 0 888 - 360 370
Heb je de beste al gekozen?

Geniet vandaag nog van meer comfort en energiebesparing, met de beste service.

€  57,95

Hoofdthermostaat voor thermostaatknoppen en de vloerverwarming zone-regelaar. Regelt draadloos de CV-ketel (via extra verwarmingsschakelaar).

Honeywell Round Wireless T87RF2025
€  74,95

• Draadloze thermostaat
• Regelt vloerverwarming
• Regelt thermostaatknoppen

€  54,95

Geeft temperatuur informatie door aan de vloerverwarming zone-regelaar. Volledig draadloos, werkt op batterijen.

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp14