Honeywell introduceert Evohome Wi-Fi

  • Evohome touchscreen nu met ingebouwde Wi-Fi
  • Gateway RFG100 niet langer nodig
  • Verbeterd ontwerp en betere software
Amsterdam
24 augustus 2015

Honeywell, specialist in verwarmingsregelaars, introduceert Evohome Wi-Fi. In de slimme zoneregeling Evohome is nu een wifi-verbinding geïntegreerd, wat installatie nog eenvoudiger maakt.

Waar voorheen nog een extra component, de internet gateway, nodig was voor connectie met het internet is dit nu in het bedieningspaneel geïntegreerd. Daarnaast zijn er nog een aantal verbeteringen. Het ontwerp en de software kregen een update, ter ondersteuning van het instellen en bouwen van het systeem. Om het energiezuinig instellen van Evohome Wi-Fi aan te moedigen is de optimalisatie-instelling nu gelijk via het hoofdmenu beschikbaar. Evohome Wi-Fi is per september 2015 verkrijgbaar in Nederland.

Comfort en controle

Evohome Wi-Fi slimme zoneregeling verandert de manier waarop huizen worden verwarmd door draadloos de temperatuur in elke kamer apart te bedienen. Hiermee regelen gebruikers de temperatuur thuis per kamer via het Evohome-bedienpaneel of via de app op smartphone of tablet. Hierdoor is de verwarming bijvoorbeeld vanaf het vliegveld, op vakantie, het werk, in een restaurant, maar ook thuis op de bank te bedienen. Zo past Evohome bij elke levensstijl en gezinssamenstelling. Evohome Wi-Fi is compatibel met bestaande Evohome-componenten zoals de radiator- en vloerverwarmingregelaars. Het systeem communiceert draadloos en is geschikt voor alle cv-ketel en stadsverwarming.

Martin Roozendaal, marketingcommunicatiemanager bij Honeywell: “Bij Honeywell zijn we continu bezig onze producten te verbeteren. Door Wi-Fi te integreren in Evohome is er een volgende stap gezet naar een nog eenvoudigere installatie. Honeywell is trots voorop te lopen op het gebied van slimme verwarming en Evohome Wi-Fi onderstreept onze inzet om aan die top te blijven.”

Energiebesparing

Slimme zoneregeling zorgt voor meer comfort en efficiënter energiegebruik.Iemand die thuiswerkt of een avond weggaat, heeft volop mogelijkheden om energie te besparen door deongebruikte kamers niet te verwarmen. Ook leert het systeem, door het inschakelen van de optimalisatie-instelling, hoe snel het huis opwarmt of afkoelt. Op basis van deze gegevens wordt de start- of stoptijd van het verwarmen van de ruimte afgesteld. Uit onderzoek blijkt dat huiseigenaren gemiddeld 37 procent energie per jaar kunnen besparen wanneer zij optimaal gebruikmaken van Evohome.

Beschikbaarheid en prijs

Honeywell levert de nieuwe Evohome Wi-Fi vanaf september 2015 in een aantal kleuren die eenvoudig inpasbaar zijn in elk interieur. Thermostaatknoppen (HR92) en kamerthermostaten (Round wireless) zijn ook geschikt voor Evohome Wi-Fi en permanent op voorraad. Elke radiator in huis kan worden voorzien van een HR92 voor een consumentenadviesprijs vanaf € 74,95 per stuk. Evohome is per kamer uit te breiden.

Evohome Wi-Fi pakketten zijn verkrijgbaar vanaf 19 oktober, voor een consumentenadviesprijs vanaf € 298,95.

Bron: 
Honeywell
Contactgegevens voor journalisten: 

Paul Heuvelmans
Molenberglaan 125
6416 EM Heerlen
paul@smarthomesupply.nl
+31 - 888 - 360 360

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp14